Първи тестов полет на проекта SESAR GOF 2.0 в Естония

Тази есен в Естония стартират първите тестови полети в рамките на проекта SESAR Very Large Demonstration project GOF 2.0. Те ще започнат още септември и фокусът ще бъде насочен към отработване на елементи в отбранителна среда, сценарии, свързани с някои по-често използвани елементи, както и вертикално излитане на електрически апарати (eVTOL). Ще бъдат изпълнени и задачи, свързани с международни полети, разузнавателни полети с дронове, автоматично доставяне на колети и други.

GOF2.0 Integrated Urban Airspace VLD (GOF2.0) е огромен демонстрационен проект, който цели да покаже, че е безопасно, сигурно и законно да оперират едновременно БЛА, eVTOL и пилотирани въздухоплавателни средства в унифицирана и гъстонаселена градска среда, както и въздушно пространство, в което оперират, както пилотирани ВС, така и оператори на U-Space услуги и системи.

Фокусът на GOF2.0 е насочен към ратифицирането на високо-автоматизирана работа в реално време в гъсто-населено въздушно пространство, включително прецизно използване на МЕТЕО и телеком мрежи за комуникация въздух-земя. Проектът ще покаже как биха могли операции с дронове и други БЛА апарати да се внедрят безопасно във въздушно пространство, в което преобладават пилотирани ВС, без да бъде нарушена сигурността.

Сподели статията:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com