ASD-STAN подписва Меморандум за разбирателство с ASTM International

Европейският орган за аерокосмически стандарти ASD-STAN подписа Меморандум за разбирателство с американската агенция по стандартизация ASTM International. Целта на въпросният меморандум е да се стимулира поддържането на по-тесни работни връзки между двете организации по отношение на директната дистанционна идентификация на безпилотни летателни системи.
Меморандумът за разбирателство беше подписан от Джеф Гроув, вицепрезидент по глобална политика и комуникации на ASTM International, както и от Пари Алиева, директор на ASD-STAN.

Сключеният меморандум е резултат от завършилата работа на комитета ASTM F38 и работната група ASD-STAN D05/WG08 начело с Кристоф Мазел. Този документ е факт и благодарение на подкрепата на Джеф Гроув и Сара Гоби, директор по европейските въпроси. Очакванията са меморандумът да бъде от полза за насърчаването на техническите дейности по привеждане в съответствие на различните стандарти, свързани с регулацията.

Според публикация в LinkedIn, ASD-STAN очаква с нетърпение дискусиите относно бъдещите пътища за сътрудничество с ASTM International в авиокосмическата сфера.

За повече информация посетете:
www.asd-stan.org