Боинг се присъединява към британски изследователски проект, фокусиран върху безопасната интеграция на дронове

Боинг обяви своето присъединяване към Центъра за цифрови авиационни изследвания и технологии (DARTeC) – проект, който ще започне да функционира това лято в Кранфийлдския университет. Центърът има за цел да обедини изследванията в Обединеното кралство, свързани с цифровите авиационни технологии и интеграцията на дроновете в гражданското въздушно пространство. Конкретните изследователски области включват инфраструктура за сигурен обмен на данни, както и самоидентифициращи се технологии.

Боинг и властите на Кранфийлд вече повече от 25 години работят заедно по редица изследователски и технологични проекти. През 2008 година именно градчето стана домакин на откриването на Центъра за високи постижения в безопасното интегрирано управление на превозни средства – проект на Боинг, който към настоящия момент се обозначава със съкращението „IVHM Centre“. През 2017 година IVHM Centre стана част от основателите на DARTeC.

Боинг се присъединява към Aveillant, Blue Bear Systems Research, BOXARR, Connected Places Catapult, Кранфийлдския университет, Inmarsat, Медународната асоциация за въздушен транспорт (IATA), IVHM Centre, Saab, Satellite Applications Catapult и Thales. Всички те се обединяват в консорциум, който е получил финансова подкрепа от неправителствената организация Research England.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.